MammaMage

Stärk kroppen hållbart efter graviditet

Under graviditeten har mjukvävnaden (muskler och bindväv) blivit tänjda och slackats för att skapa plats åt det växande barnet/ -nen.

 

Steg 1 efter förlossningen behöver man först återskapa den neuromuskulära aktiviteten (kontakten mellan hjärna och muskel) för att ”hitta” bål- och bäckenbottenmusklerna utan kompensationsstrategier. Ge kroppen det inre stöd den behöver för att orka bära ditt barn, vara kontinent och vardagens bestyr.

 

Steg 2 är mer komplexa och tyngre övningar för att stärka bålen och dess funktion, skapa styrka inifrån och ut i kroppen så att du kan göra det du önskar. Detta kallas för inre bålträning.

 

Träningen är individuellt anpassad efter dina förutsättningar och målsättning.

MammaMage
Mamma med barn

Första besöket

55min undersökning + träning.


För att individuellt anpassa träningen till dig läggs tid åt din historia om bl.a. hur graviditet och förlossningen varit, fysisk aktivitet, och eventuella besvär innan och efter.


Undersökningen inleds med tester av rörlighet, balans och stabilitet i kroppen, för att därefter känna specifikt magen och om det finns en eventuell delning av magmusklerna – diastas recti, samt hur du aktiverar bäckenbotten med bålmusklerna.


Utifrån våra fynd guidar intill relevanta övningar för att ”hitta” musklerna eller stärka funktionen i flera positioner utan kompensatoriska mönster. Du tar med dig övningar att träna på och tips för utveckla dem.


Uppföljning och utveckling sker efter ca 3 veckor erbjuder 40 min & 55min återbesök, kan rekommendera att kombineras med behandling.

MammaMage Kurs

En 5 veckors kurs för dig som önskar träna upp funktionen i bålens muskler efter graviditet/ har en diastas/ besväras av inkontinens/ eller har rygg besvär. Träningen riktar in sig på att funktionellt stärka kroppen inifrån och ut och öka spänsten i bindväven. För en stabilare bål och för att tryggt kunna gå vidare med annan aktivitet eller träning.


Vårt fokus är en gynnsam kontakt med bålens uthålliga muskelfibrer utan att kompensera t.ex via att hålla andan, extra fokus ligger på bäckenbotten och djupa magen. Först i avlastade positioner för att gradvis utmana med tyngre positioner och med rörelser.


Bålens funktion är tätt kopplad till hur vi är vår kropp; vår hållning, andetaget, och om vi är mjuka eller stela i kroppen. Så varje session innehåller lite stretch, rörelse, andning och ergonomi.


Kursen riktar sig till kvinnor efter graviditet/förlossning (både nyförlösta och till de med äldre barn) samt till alla kvinnor och män som har besvär med långvarig fysisk värk och en svag bål.


Första tillfället är 2h vilken inkluderar individuell undersökning och hitta grunden: bäckenbotten och djupa magen.


Fyra påföljande tillfällena, 55min. Efter alla pass tar du med dig övningar hem för att fortsätta med träning mellan sessionerna.


Max 6 personer per kurs för att bibehålla den individuella coachningen, och minst 3 personer.

Kontakta mig för nästa kursstart eller om du vill att jag arrangerar en för dig och dina vänner.


Osteopatlandslagets gym, Frihamnen 4.

Kostnad: 1650kr

 

Bokning

Kursen bokas via anmälan direkt till mig på: sandra@osteopatlandslaget.se

 

Skriv: 

Jag vill anmäla mig till kursen. Namn, Personnummer, Adress, Telefonnummer, Mailadress.

 

Anmälan är bindande och en faktura kommer skickas till dig i svarsmailet. (Vid sjukdom eller annat förhinder går det att ge platsen vidare till en annan person, meddela Sandra om detta på samma mailadress som ovan).

Konceptet MammaMage är skapat av naprapat Katarina Woxnerud för att hjälpa kvinnor att stärka magen inifrån och ut efter förlossning samt sprida information om varför det kan vara av vikt att ha denna mjuka men specifika sätt att börja träna efter graviditet.

Detta är ett sätt att komma igång efter en graviditet och förlossning, eller ländryggs bekymmer, som är skonsam och bygger på hur kroppen fungerar.

SANDRA.

Medicinsk MassageTerapeut

Sociala kanaler

Följ mig på mina sociala kanaler för att få snabb information om nyheter

Kontakta mig

Telefon: 072- 944 61 53

E-mail: sandra@osteopatlandslaget.se

Välkommen hit

Osteopatlandslaget

Frihamnen 4

417 55 Göteborg