MammaMage

Stärk kroppen hållbart efter graviditet

Det sker många förändringar i kroppen under graviditet. Förändringar för fysiska kroppen är flera och som på olika sätt behövs adresseras efter graviditet:

 

  • Utvidgning av buken för att skapa plats för barnet. Det leder till diafragman trycks uppåt. Bröstryggen blir begränsad i sina rörelser och tyngdpunkten placeras längre fram. Magmuskler och bindvävnad töjs ut.
  • Styvheten i lederna runt bäckenet minskar och trycket ner mot bäckenbotten ökar.

 

Det är individuellt hur stora förändringarna blir. Direkt efter förlossning sätter kroppen i gång många processer för att återskapa förändringarna vilka pågår i flera månader.

 

STEG 1 efter förlossningen är att först återskapa kontakten mellan hjärna och muskel (den neuromuskulära aktiviteten). Hitta bål- och bäckenbottenmusklerna igen. Återskapa kroppen det inre stöd den behöver för att orka bära ditt barn, vara kontinent och vardagens bestyr.

Det underlättas även genom att skapa rörlighet där den varit begränsad under graviditeten (som djup andning och i bröstryggen). Hitta åter till din naturliga kroppshållning.

 

STEG 2 är att koppla ihop det lättare bålstödet mer komplexa och tyngre övningar för att stärka bålen och hela kroppen. Skapa styrka inifrån och ut i kroppen så att du kan göra det du önskar. Läs gärna mer om funktionell träning.

 

Träningen är alltid individuellt anpassad efter dina förutsättningar och målsättning. Läggs på den nivån som utmanar dig och din kropp till utveckling.

 

Jag erbjuder träning i små grupper i kursformat (se nedan) och i workshop läs mer här

Första besöket

60min undersökning + träning.

 

För att individuellt anpassa träningen till dig läggs tid åt din historia om bl.a. hur graviditet och förlossningen varit, fysisk aktivitet, och eventuella besvär innan och efter.

 

Undersökningen inleds med tester av rörlighet, balans och stabilitet i kroppen, för att därefter känna specifikt magen och om det finns en eventuell delning av magmusklerna – diastas recti, samt hur du aktiverar bäckenbotten med bålmusklerna.

 

Utifrån våra fynd guidar intill relevanta övningar för att ”hitta” musklerna eller stärka funktionen i flera positioner utan kompensatoriska mönster. Du tar med dig övningar att träna på och tips för utveckla dem.

 

Uppföljning och utveckling sker efter ca 3 veckor erbjuder 30 min & 60min återbesök, kan rekommendera att kombineras med behandling.

MammaMage Kurs

En 8 veckors kurs i 2st block:

 

En kurs för…

 

  • kvinnor efter graviditet: både 8 veckor efter och flera år senare
  • har en diastas | besväras av inkontinens | har ryggbesvär.

 

Block 1: fokus på grunden att etablera bäckenbotten & bålen à Skapa en gynnsam kontakt med bålens uthålliga muskelfibrer utan att kompensera. Först i avlastade positioner för att gradvis utmana med tyngre positioner och med rörelser.

 

Block 2: fokus på att mer utmanade stärka bålen samt hela kropp à Bygger vidare med mer komplex bålträning samt helkroppsträning, inkluderar balans- & rörelseträning.

 

Träningen riktar in sig på att funktionellt stärka kroppen inifrån och ut. Sessionerna inkluderar stretch, rörelse, andning och ergonomi för att skapa en stabilare bål och kropp så att du kan tryggt kunna gå vidare med annan aktivitet eller träning.

 

Vart: Återkommer om nästa tillfälle

Tid:

Antal platser: 6st (minimum 4)

Frågor? Ring eller skicka ett e-post till mig!

Kostnad: 2495kr

 

Bokning

Kursen bokas via anmälan direkt till mig på: sandra.m.m.t@hotmail.com

Skriv: 

Jag vill anmäla mig till kursen. Namn, Personnummer, Adress, Telefonnummer, Mailadress.

Anmälan är bindande. När minimumantalet anmälningar ankommit skickas faktura till angett e-postadress.

Ett frågeformulär skickas ut innan kursstart för att få lite bakgrundsinformation så jag kan anpassa innehållet efter era förutsättningar & behov.

Konceptet MammaMage är skapat av naprapat Katarina Woxnerud för att hjälpa kvinnor att stärka magen inifrån och ut efter förlossning samt sprida information om varför det kan vara av vikt att ha denna mjuka men specifika sätt att börja träna efter graviditet.

Detta är ett sätt att komma igång efter en graviditet och förlossning, eller ländryggs bekymmer, som är skonsam och bygger på hur kroppen fungerar.

SANDRA.

Medicinsk Massage & Träning

Sociala kanaler

Följ mig på mina sociala kanaler för att få snabb information om nyheter

Kontakta mig

Telefon: 072- 944 61 53

E-mail: kontakt@sandramedicinskmassage.se 

Välkommen hit

HÖGANÄS:
Friskvårdshuset
Sporthallsvägen 2B
263 34 Höganäs

HELSINGBORG:

Fysiokliniken City

Södra Storgatan 23

252 23 Helsingborg