Medicinsk massageterapeutisk behandling

Individanpassad mjukdelsbehandling för:

  • Specifika smärt besvär; nackspärr, huvudvärk, ryggskott, ischias, musarm, löparknä, axelsmärta, …

 
  • Optimera idrottsprestation

 
  • Förebygga uppkomsten av besvär

 
  • Välbefinnande massage för en stel eller värkande kropp
 

Jag profilerar mig inte med att erbjuda olika typer av massagebehandlingar för olika teknikerna har nytta av varandra och av att integreras. Det som styr behandlingen är DINA besvär, DIN historia och DIN målsättning kombinerat med den behandlingsstrategi som ger möjligheten att uppnå bästa resultat.

 

En behandling hos mig kan därför vara traditionell massage, involverar mer stretch, akupressur och tekniker för att minska tonus i bindväven, eller inkludera manuell mobiliseringstekniker för direkt påverkan av ledrörlighet och smärta. Behandling kombineras ofta med träning, rörelsesekvenser och/eller stretch för att optimera resultat

behandling fot

Sandra Jansson Crawford en stor kunskapsbredd i olika massagetekniker; svensk klassisk massage, idrottsmassage, akupressur, MyoFascia Release (bindvävsbehandling) och triggerpunkts behandling. Samt en grundlig utbildning inom basmedicin med fördjupad kunskap i ledanatomi och -dysfunktion (Avancerad Manuell Terapi) och behandlar vid behov ledspecifikt via manuell mobiliseringsteknik*.

Massagebehandling sker utifrån fynd och information som fås via anamnes, ergonomi, rörelsemönster, och tester. Behandlingen komplimenteras ofta med hemövningar samt råd om stretch och träning för bästa effekt och långsiktiga resultat.

*Manuell mobiliseringsteknik = normalisera funktionen i en led med inskränkt rörlighet och dess näraliggande strukturer muskler och bindväv. Det är en mjuk töjningsteknik där terapeuten för leden till dess existerande yttrerörelse (yttrebarriär) antingen påverkar man barriären passivt via lätt töjning eller aktivt via att patienten aktivt engagerar närliggande muskulatur i en statisk kontraktion.

Medicinsk MassageTerapeut

Sociala kanaler

Följ mig på mina sociala kanaler för att få snabb information om nyheter

Kontakta mig

Telefon: 072- 944 61 53

E-mail: sandra@osteopatlandslaget.se

Välkommen hit

Osteopatlandslaget

Frihamnen 4

417 55 Göteborg