Om Mig

Kroppen är fantastisk i sin intrikata uppbyggnad och funktion. Dess minsta beståndsdel cellen strävar alltid efter att vara i homeostas – i balans – samtidigt som cellen och kroppen är i konstant flöde av förändring där uppbyggnad, nedbrytning och reparation sker oavbrutet och en ofantlig mängd information skickas i kroppens intranät för att ge upplysning om läge och ge order om aktion. 

Vi har en längre tid nu kunnat undersöka kroppen på molekylärnivå och forskare har en ofantlig förståelse om hur kroppen fungerar men ännu är mycket i dunkel, vad som dock är säkert är att kroppen besitter en enorm kraft och potential till läkning då den alltid strävar efter homeostas.

Alla manuella terapier arbetar med att skapa en miljö i kroppen där läkning ges möjlighet att få ske via att smärtande strukturer avlastas, behandlas, stabiliseras och tränas upp. Olika terapier har olika ingångsvinklar och strategier.

Min väg

Min väg till massage och den manuella terapin har rötter i att jag vill hjälpa människor att inte leva med fysisk smärta och må bättre, vårt fysiskt välmående är tätt sammankopplat med vårt psykiska välbefinnande. 

Under min uppväxt fick jag uppleva hur återkommande och konstant hög fysiska smärta påverkar och begränsar en persons liv, hen fick hjälp med det akuta men blev aldrig riktigt bra för att långsiktiga åtgärderna missades. Jag själv har dragits med ett höft-knä-fotbesvär som jag kunnat spåra tillbaka till tidiga tonåren och utebliven hjälp att rehabilitera en skada. 

De är två händelser som gett mig positiva erfarenheter av manuell terapi i ung ålder men även drivit mig till att se ett bredare perspektiv och att kontinuerligt utvecklas för att kunna erbjuda mer helhetlig hjälp med både kortsiktiga och långsiktiga mål.

 

 

Mitt driv

Mitt driv som terapeut är en smärtfri och funktionell vardag för alla. För att nå dit behandlar jag muskler och leder (massage, manuell mobiliserings teknik, PNF, triggerpunkts behandling, MFR) för skapa avlastning och öka funktionen i kroppen, kombinerar med träning för att funktionen ska kunna bibehållas och stärkas. 

 

Kroppskännedom är en stor del i att minska överbelastning av kroppen och lära känna signaler att lyssna på vilket är anledningen till att jag återkommer till det ofta.

MammaMage

En utbildning jag verkligen glädjes åt ha gått är MammaMageTräning, den kunskapen och kompetensen att arbeta med rehabiliteringsträning av bålmuskulaturen och dess samverkan med resterande kroppen har verkligen fördjupat min förståelse om muskulärfunktion och rehabilitering. 

 

Samtidigt som det är fantastiskt roligt att få arbeta med återträning efter graviditet och att verkligen kunna anpassa för varje kvinna, för ingen kropp, ingen graviditet eller förlossning är den samma, individuell anpassning är A och O i alla lägen. 

Utbildning

 • Diplom Swedish massage, april 2008 – Scottish Massage School

 

 • Certifierad Massör, jan 2009 – Branchrådet Svensk Massage

 

 • Diplom Medicinsk Massageterapeut, dec 2009  – Komplementärmedicinska Högskolan

 

 • Myofascial release level 1 & 2, jan 2014 – Myofascial Release UK

 

 • Assessment and integration, juni 2014 – Myofascial Release UK

 

 • Kurs i Klinisk Biomekanik, februari 2015 – Ortopedmedicinska institutet

 

 • Utbildning i Avancerad manuell terapi AMT, Ortopedmedicinska Institutet. Delkurs 1: Ländrygg och bäcken, sept 2015. Delkurs 2: Nedre extremitet, nov 2015. Delkurs 3: Halsrygg & huvud, jan 2016. Delkurs 4: Övre extremitet, mars 2016. Delkurs 5: Bröstryggen, maj 2016.

 

 • Examination AMT, maj 2016

 

 • Certifierad MammaMageTränare, Feb 2017- MammaMage Katarina Woxnerud

 

 • Kurs i Idrottsmedicin teori & praktik, juni 2018- Ortopedmedicinska Institutet

 

 • Workshop Boll & Rörlighet + Extern palpation bäckenbotten, okt 2018 MammaMage Stockholm

Arbete

 • Företagsmassage, Ugglapraktiken 2009-2010

 • Massageterapi, Jan Juc Chiro & Sports Clinic 2011, JanJuc Australia

 • Medicinsk Massageterapi via Hands On Clinic samt hembesök 2012-2014, North Devon England

 • Medicinsk Massageterapi via Erik Dahlbergs Kliniken 2014- 2019

 • Medicinsk Massageterapi & MammaMage träning på Osteopatlandslaget 2019-

Rå om er!

Sandra Jansson Crawford

SANDRA.

Medicinsk MassageTerapeut

Sociala kanaler

Följ mig på mina sociala kanaler för att få snabb information om nyheter

Kontakta mig

Telefon: 072- 944 61 53

E-mail: sandra@osteopatlandslaget.se

Välkommen hit

Osteopatlandslaget

Frihamnen 4

417 55 Göteborg