Glädjande avbokning

Häromdagen fick jag en avbokning som jag gladdes mycket åt, Birgitta Hallgren meddelade (med tillstånd citerar jag henne):

”Jag har inga besvär längre och behöver inte komma på tisdag. Tack för att du fixade detta så snabbt. Det gäller att söka rätt kompetens! Beklämmande att läkare alltid har tolkningsföreträde i vårt samhälle även när de inte har specialkompetens. Denna vård borde erbjudas alla vid vårdcentraler.”

När Birgitta kom så hade hon svårt att gå och belasta ena benet på grund av sin höft och hon besvärades även av vilosmärta med sömnbesvär. Undersökning visade att yttre sätes musklerna var orsaken, så jag behandlade dessa ihop med relaterade muskler kring bäckenet, ryggen och låren, samt att hon skulle på egen hand stretcha sätet och göra rörelser för höften. Andra besöket var det en stor förbättring och tredje besöket avbokades.

Kroppen är fantastisk, och manuell behandling av besvär i kroppens rörelse systemet är fenomenala redskap för att minska smärt besvär. Ibland i sig själv ibland i kombination med annan behandling och träning. Jag håller helt med Birgitta och önskar att vi kan få en vård som inkluderar flera av oss manuella terapeuter för att med vår kompetens hjälpa många fler än vad vi kan idag. Rå om er! /Sandra