Inblick i vardagen

Vardagen hos mig kan variera stort från att möta patienter till att sitta med bokföring eller vara ute och sprida information om mammamageträning. På det senaste har jag lagt extra tid åt att att nå ut med mammamageträning då jag önskar att fler kommer i kontakt med den. Mammamage träning som är eg. en djup bålträning som är riktade till oss alla och inte endast mammor är ett fenomenalt sätt att återträna djupa magmusklerna och stärka den inre cylindern. Ser fram emot att på torsdag 12 april möta föräldrar, barn och personal på Lundbys Öppna förskola Göteborg för att prata om vitsen med gradera sin träning efter graviditet och hur vi behöver träna dess muskler på deras villkor hur de gynnas av en god hållning samt testa på att hitta bäckenbotten, djupa magen och andningen.

Vi, mammamagetränare i göteborg, håller även på att förbereda inför MamaTummyDay 2018 onsdag 25 april. I år är vi på SATS Eriksberg erbjuder korta föreläsningar om MammaMage, inkontinens och träning, vi kommer även har prova på samt möjlighet att få korta konsultationer. Alla är välkomna!

På kliniken behandlar jag just nu en patient med att återfå sin rörlighet i ett knä efter en knäledsoperation. Det är beräknat att ca 3-10% av de som genomgår en knäledsartroplastik (operera in ny knäled till följd av kraftig smärta från artros eller annan ledskador som inte kunnat dämpas via rehab) riskerar att få arthrofibrosis; ärrvävnads uppbyggning postoperativt som inte avstannar och ger en stor begränsning i ledrörligheten. Det är osäkert varför vissa råkar ut för arthrofibrosis, behandling ofta är aggressiv sjukgymnastik för att bryta upp ärrvävnaden och återskapa rörligheten.

Behandlingarna hos mig är ett komplement till hens kontinuerliga sjukgymnastik där jag har haft fokus på: knäskålens rörlighet, återskapa främre lårmuskulaturens funktion via; triggerpunkt behandling, djupare bindvävsdrag, massage och PNF, vadmuskulaturen samt kompensatoriska spänningar runt höft med hemövningar från mig bl. a. att statisk spänna främre lårmuskulaturen. Kroppen börjar ge gehör med lätt ökning i rörlighet och minskade muskelspänningar men vi har ännu en bit kvar tills pat. kan fullt sträcka ut knäleden, tiden kommer utvisa hur lång behandlingsperioden kommer att bli. Det är lärorikt och intressant att få möjlighet att arbeta med ett mer ovanligt förekommande besvär. Jag slutar aldrig att fascineras av kroppen och hur vi jag hjälpa den att återskapa bra funktion och smärtlindring.