Kom och prova på MammaMage. Stärk din inre bål, steg 1 hitta musklerna

På onsdag 21 mars kl. 12.15 kommer jag hålla en mammamage klass under Strong Mums prova på veckan! Välkomna till: Stärk din inre bål, steg 1 hitta musklerna. Fokus för denna klass är grunden, att finna bäckenbotten (hitta knipet) och de djupa magmusklerna och behålla en lugn andning som ligger mer i bröstkorgen samt vår hållning. Vi kommer även att arbeta att sätta samman de olika delarna för en stabilare inre bål. Kom själv och finn muskler du knappt visste fanns eller sprid vidare till andra. Bokning sker via

De musklerna vi kommer arbeta med specifikt är transversus abdominis som ni ser här på högra sidan i bilden som kommer ur en Textbok över anatomi och fysiologi för sjuksköterskor från ca 1913. Till vänster syns Obliqus internus som även räknar till den inre långsamma och uthålliga magmusklerna vilka vi kommer att träna. De raka musklerna är rektus abdominis som tillhör de ytliga explosiva muskler och inte vårt fokus nu.

Här ser ni bäckenbotten och som är golvet på vår inre bål. Den kommer vi träna på specifikt med vanliga knip, styrke-knip, snabbhets-knip och uthållighets-knip för stärka musklerna, nervernas kontakt med musklerna och för att finna rätt.

Här ser ni kraftfull träning av bäckenbotten och inre magmusklerna samtidigt som vi andas och rör armarna, det är 100% fokus som gäller! Kom och testa ni med!